Šok v českej reprezentácii, hokejový tréner Hadamczik končí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hadamczik
Tréner českej hokejovej reprezentácie Alois Hadamczik v rádiu oznámil, že po šiestom mieste na zimných olympijských hrách v Soči končí vo svojej funkcii. Foto: SITA/AP

PRAHA 24. februára (WEBNOVINY) – Tréner českej hokejovej reprezentácie Alois Hadamczik v pondelok v Hitrádiu Orion oznámil, že po šiestom mieste na zimných olympijských hrách v Soči končí vo funkcii. Informoval o tom server iDnes.cz. Výber ČR stroskotal vo štvrťfinále turnaja na USA 2:5, Hadamczik sa ocitol pod paľbou kritiky.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

Rozmyslel som si to až dnes. Zatelefonoval som to okolo poludnia prezidentovi zväzu pánovi Královi,“ uviedol v pondelok 61-ročný kouč, ktorý viedol reprezentáciu v rokoch 2006 – 2008 a 2010 – 2014. Podľa vlastných slov nechce ďalej čeliť útokom médií na čele s denníkom Sport.

Vravel som, že nenechám ubližovať sebe, mojej rodine, hokejovému hnutiu, ktoré potrebuje sponzorov a peniaze. Nie je vôbec možné, aby som zostal,“ oznámil Hadamczik.

V českej verejnosti i hokejových kruhoch sa diskutuje o jeho nástupcoch. Verejnosť by si želala na trénerskej stoličke súčasného kormidelníka slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimíra Vůjtka, ten však s veľkou pravdepodobnosťou zostane naďalej pri slovenskom tíme. Okrem Vůjtka sa spomínajú aj Josef Jandač zo Sparty Praha, Vladimír Růžička zo Slavie Praha či Miloš Říha z Omska. Všetci sú však zmluvne viazaní vo svojich kluboch.

Program a výsledky hokejového turnaja na ZOH v Soči nájdete

—-> v tomto článku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alois HadamczikMiloš ŘíhaVladimír Růžička